Roladki z szynki z farszem to rewelacyjna przekąska na każdą okazję. Szybko się je robi i są przepyszne. Doskonale sprawdzą się jako przekąska na imprezę, lub śniadanie czy kolację.
Do przygotowania tych pysznych roladek z szynki nie potrzeba wielu składników. Większość z nich może nawet znajdziecie w swojej kuchni. Ponadto są błyskawiczne w przygotowaniu i przepyszne w smaku. Jeśli szukacie szybkich przekąsek na imprezowy stół, to polecam przygotować te roladki z szynki. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni.
ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS
Czas przygotowania: 10 minut | Liczba porcji: 6 | Poziom trudności: łatwy
Składniki
- 6 plastrów ulubionej szynki
- 3 jajka
- 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miseczki.
2. Do jajek dodać chrzan, musztardę, majonez, sól, pieprz i posiekany szczypiorek. Całość wymieszać.
3. Na środek każdego plastra szynki wyłożyć porcję farszu i całość zawinąć w rulon.
4. Następnie każdy rulonik przywiązać szczypiorkiem do dekoracji.