roladki z szynki

Roladki z szynki z farszem to rewelacyjna przekąska na każdą okazję. Szybko się je robi i są przepyszne. Doskonale sprawdzą się jako przekąska na imprezę, lub śniadanie czy kolację.

Do przygotowania tych pysznych roladek z szynki nie potrzeba wielu składników. Większość z nich może nawet znajdziecie w swojej kuchni. Ponadto są błyskawiczne w przygotowaniu i przepyszne w smaku. Jeśli szukacie szybkich przekąsek na imprezowy stół, to polecam przygotować te roladki z szynki. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni.

ROLADKI Z SZYNKI PRZEPIS

Czas przygotowania: 10 minut | Liczba porcji: 6 | Poziom trudności: łatwy

Składniki

  • 6 plastrów ulubionej szynki
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miseczki.

2. Do jajek dodać chrzan, musztardę, majonez, sól, pieprz i posiekany szczypiorek. Całość wymieszać.

3. Na środek każdego plastra szynki wyłożyć porcję farszu i całość zawinąć w rulon.

4. Następnie każdy rulonik przywiązać szczypiorkiem do dekoracji.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.4 / 5. Oddanych głosów: 5

Udostępnij!