Sałatka z ryżem i szynką to świetny pomysł na szybki i smaczny posiłek. Doskonale sprawdzi się na kolację, obiad czy jako drugie śniadanie do pracy.
Przepis na sałatkę ryżową z szynką jest bardzo prosty i szybki. Przygotujecie ją w 15 minut, z łatwo dostępnych składników. Sałatka jest dość delikatna, ale wyrazista w smaku. Lekko słodka, lekko słona, lekko kwaśna. Po prostu niezwykła! Zapraszam na przepis.
SAŁATKA Z RYŻEM I SZYNKĄ PRZEPIS
Składniki
- torebka ryżu (100 g)
- 300 g szynki konserwowej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 4 krążki ananasa z puszki
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Następnie odcedź i pozostaw do przestygnięcia.
2. Kukurydzę odsącz z zalewy, szynkę, paprykę oraz ananasa pokrój w kosteczkę.
3. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem.
4. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.