Tatar z łososia wędzonego to doskonała przystawka na przyjęcia i imprezy. Można go również przygotwać na romantyczną kolację we dwoje. Tatar z wędzonego łososia wygląda bardzo efektownie i co najważniejsze wyśmienicie smakuje. Wszystkie składniki idealnie się ze sobą łączą, a smak nie ma sobie równych. Jeśli organizujecie imprezę i chcecie uraczyć gości czymś wyjątkowym, tatar z łososia wędzonego w tej sytuacji będzie strzałem w dziesiątkę!
TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO PRZEPIS
Składniki / 2-3 porcje
- 200 g łososia wędzonego
- 2 płaty papryki marynowanej
- 4 pieczarki marynowane
- 2 ogórki konserwowe
- 1 mała cebula czerwona
- 1 czubata łyżeczka majonezu
- świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie
1. Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną i cebulkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
2. Łososia drobno posiekać za pomocą ostrego noża.
3. Do miseczki przełożyć pokrojone warzywa i łososia. Dodać majonez i pieprz. Wymieszać do połączenia składników.
4. Tatara uformować w dowolny kształt lub użyć pierścienia do formowania potraw.
Smacznego!