Surówka z kapusty pekińskiej i pora

Surówka z kapusty pekińskiej i pora to fajna propozycja na surówkę do obiadu. Jest bardzo aromatyczna, lekka i pyszna! Pasuje do każdego dania obiadowego. 

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej jest niesamowicie prosty, a składniki ogólnodostępne. Można je zakupić w każdym sklepie, dlatego też gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu!

Jeśli lubicie domowe surówki obiadowe, z pewnością posmakuje Wam również:

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I PORA – PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 1 mały por
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Wykonanie

  • Kapustę pekińską drobno pokroić.
  • Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Pora umyć, pozbawić liści i pokroić w półkrążki. 
  • Kukurydzę odsączyć z zalewy, opłukać pod zimną wodą i odsączyć za pomocą ręcznika papierowego. 
  • Do miski przełożyć wszystkie składniki. Dodać jogurt naturalny wymieszamy z majonezem, solą, pieprzem, cukrem i octem jabłkowym. Wymieszać i odstawić na 15 minut, by smaki się przegryzły. 
Surówka z kapusty pekińskiej i pora przepis
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i pora
Udostępnij!