Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Delikatna, łatwa w przygotowaniu i pyszna surówka z czerwonej surówki i jabłka. Idealna surówka do obiadu, którą można przygotować z kilku prostych składników. 

Surówka z czerwonej kapusty to idealny dodatek do większości dań obiadowych. Można ją przygotować w dosłownie 10 minut! Polecam ją przygotować nieco wcześniej, by chwilkę postała i smaki się przegryzły. Zapraszam na przepis!

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I JABŁKA – PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 średniej wielkości jabłko
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści. Szatkujemy za pomocą noża lub na mandolinie. 
  • Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. 
  • Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Do miski z kapustą przekładamy cebulę, jabłko, dodajemy ocet jabłkowy, majonez, jogurt naturalny, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut, by smaki się przegryzły. 
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Szybka surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!