Ciasto z delicjami

Ciasto z delicjami to fenomenalny deser, który nie wymaga pieczenia. Pięknie prezentuje się na stole, cudownie smakuje i sprawdzi się na każdą okazję. 

Ciasto z delicjami pokochacie już po pierwszym kęsie. Dodatkowo jest bez pieczenia, dlatego proces jego przygotowania jest naprawdę bardzo prosty. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!

CIASTO Z DELICJAMI – PRZEPIS

Składniki

  • duże opakowanie delicji – dowolny smak
  • duże opakowanie biszkoptów okrągłych 
  • 830 ml śmietanki 30%
  • 4 galaretki agrestowe
  • 4 budynie śmietankowe 
  • 1300 ml soku zielonego multiwitamina Dr Witt

Wykonanie

  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary blachy 25×36. Na dnie umieścić biszkopty.
  • 1/4 soku połączyć z proszkiem budyniowym. Jeśli budyń nie posiada cukru, należy dodać 4 łyżki cukru. Pozostałe 3/4 soku doprowadzić do wrzenia. Sok z budyniem i cukrem dodać do wrzącego soku. Mieszać aż masa zgęstnieje. Gdy lekko przestygnie wyłożyć ją na biszkopty. Na masie poukładać delicje. 
  • 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody a kolejne 2 w 800 ml wody. 
  • Śmietanę 30% ubić. Dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Połączyć, umieścić na placku wstawić do lodówki by całość stężała.
  • Ciasto wyjąc z lodówki, umieścić na nim tężejącą galaretkę. Wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin. 
Ciasto z delicjami
Ciasto z delicjami

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Udostępnij!