śledź w śmietanie z ogórkiem kiszonym

Śledź w śmietanie z cebulką i ogórkiem kiszonym to pyszna przekąska idealna na święta, jak i na inne specjalne okazje czy przyjęcia rodzinne.

Ta sałatka śledziowa smakuje wyśmienicie i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy pokroić i wymieszać kilka składników i pyszna przekąska gotowa. Jeśli lubisz filety śledziowe, to z pewnością ten przepis przypadnie Ci do gustu.

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z OGÓRKIEM KISZONYM – PRZEPIS

Składniki

  • 4 filety śledziowe
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula czerwona
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz

Przygotowanie

1. Śledzie zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin.

2. Po tym czasie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na mniejsze kawałki.

3. Ogórki kiszone odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę.

4. Cebulę obieramy i kroimy w drobne piórka.

5. Wszystkie składniki przekładamy do miski.

6. Zalewamy je kwaśną śmietaną oraz dodajemy łyżeczkę musztardy. Doprawiamy do smaku pieprzem i całość mieszamy.

śledź w śmietanie z ogórkiem kiszonym przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!