Chrzanowa pasta jajeczna to pyszne smarowidło do kanapek, którą przygotujecie w kilka chwil. Połączenie jajek z chrzanem dobrze się komponuje i wszystkim smakuje.
Przepis na chrzanową pastę jajeczną jest bardzo prosty i szybki. Składników jest niewiele, ale wystarczająco, aby stworzyć świetnie dopełniającą się pod względem smaków całość. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie domowe pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tej wersji z chrzanem.
CHRZANOWA PASTA JAJECZNA PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 3 czubate łyżeczki tartego chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź w zimnej wodzie. Obierz ze skorupek i pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
2. Do jajek dodaj chrzan, majonez i posiekany szczypiorek. Całość dobrze wymieszaj do połączenia składników. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
3. Pastę podawaj z ulubionym pieczywem.