Chrzanowa pasta jajeczna

Chrzanowa pasta jajeczna to pyszne smarowidło do kanapek, którą przygotujecie w kilka chwil. Połączenie jajek z chrzanem dobrze się komponuje i wszystkim smakuje.

Przepis na chrzanową pastę jajeczną jest bardzo prosty i szybki. Składników jest niewiele, ale wystarczająco, aby stworzyć świetnie dopełniającą się pod względem smaków całość. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie domowe pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tej wersji z chrzanem.

CHRZANOWA PASTA JAJECZNA PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 3 czubate łyżeczki tartego chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź w zimnej wodzie. Obierz ze skorupek i pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

2. Do jajek dodaj chrzan, majonez i posiekany szczypiorek. Całość dobrze wymieszaj do połączenia składników. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

3. Pastę podawaj z ulubionym pieczywem.

pasta z jajkiem i chrzanem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!