Pasta twarogowa z ogórkiem i jajkiem

Bardzo smaczna, zdrowa i sycąca pasta twarogowa z ogórkiem i jajkiem. Idealna na śniadanie, kolację, a nawet do pracy.

Pasta kanapkowa jest przepyszna i bardzo prosta do zrobienia. Najlepiej smakuje serwowana ze świeżym pieczywem. Zapraszam na przepis!

PASTA TWAROGOWA Z OGÓRKIEM I JAJKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 ogórek świeży
  • biała część pora (ok. 10 cm)
  • 250 g twarogu
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. 

  2. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. 

  3. Pora pokroić w półkrążki.

  4. Szczypiorek drobno posiekać.

  5. Do miski przełożyć twaróg, rozgnieść widelcem. Dodać pokrojone składniki, jogurt naturalny, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać. 
Pasta twarogowa z ogórkiem i jajkiem przepis
Przepis na pastę twarogową z ogórkiem i jajkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 10

Udostępnij!