Bardzo smaczna, zdrowa i sycąca pasta twarogowa z ogórkiem i jajkiem. Idealna na śniadanie, kolację, a nawet do pracy.
Pasta kanapkowa jest przepyszna i bardzo prosta do zrobienia. Najlepiej smakuje serwowana ze świeżym pieczywem. Zapraszam na przepis!
PASTA TWAROGOWA Z OGÓRKIEM I JAJKIEM – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 1 ogórek świeży
- biała część pora (ok. 10 cm)
- 250 g twarogu
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
- Ogórka obrać i pokroić w kostkę.
- Pora pokroić w półkrążki.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Do miski przełożyć twaróg, rozgnieść widelcem. Dodać pokrojone składniki, jogurt naturalny, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać.