Kajmakowiec bez pieczenia

Kajmakowiec bez pieczenia to pyszne ciasto na herbatnikach, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom słodkości. Ten pyszny deser jest bardzo prosty w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników.  Z jego wykonaniem poradzi sobie każdy z Was! Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

PRZEPIS NA CIASTO KAJMAKOWIEC BEZ PIECZENIA

Składniki

  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 5 łyżek masy kajmakowej
  • 24 herbatniki kakaowe
  • 24 krakersy
  • 2 garści prazonych migdałów

Wykonanie

  1. Śmietankę kremówkę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę.

  2. Na dno formy 20×20 cm wyłożyć papier do pieczenia a na nim ułożyć herbatniki kakaowe. Na herbatnikach rozprowadzić połowę masy śmietankowej  a na niej ułożyć krakersy.

  3. Na krakersach rozsmarować połowę masy kajmakowej i przykryć drugą warstwą krakersów. Na wierzch wyłożyć masę śmietankową, herbatniki a na nich rozprowadzić pozostałą masę kajmakową. Wierzch udekorować prażonymi migdałami. 
Kajmakowiec bez pieczenia przepis
Przepis na ciasto kajmakowiec bez pieczenia

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 35

Udostępnij!